Ritam zdravlja organizuje Piknik!

Ritam zdravlja organizuje Piknik!

Ritam zdravlja vas poziva na PIKNIK– druženje u dvorištu Prirodnjačkog muzeja, povodom Svetskog dana zdrave ishrane, 16. oktobra. Zajedno sa projektom Urbani povrtlari, Ritam zdravlja organizuje dan posvećen zdravim stilovima života u urbanoj sredini.

U prelepom, otvorenom prostoru na adresi Radnička 20-22a, održavaće se radionice, takmičenje, izložba, kviz i druge aktivnosti posvećene zdravlju, biljkama, ekologiji, zaštiti prirode, i naravno- zdravoj ishrani. Detaljnu satnicu možete pogledati ovde, a program u režiji Ritma zdravlja održaće se po sledećem rasporedu:

11:00 PRIPREMAMO SE ZA PIKNIK – širimo ćebad, organizujemo sportsko-rekreativne aktivnosti

12:00 ABeCDa PRAVILNE ISHRANE I PRIPREMA ZDRAVIH OBROKA radionice za srednjoškolce

12:00 – U PRIRODU ZA ZDRAVLJEM  – Kako provesti aktivan odmor u zaštićenim prirodnim dobrima Vojvodine – interaktivna edukativna radionica u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode (Prirodnjački muzej). Realizator: dr Oliver Fojkar

13:00 NADMETANJE U PRAVLJENJU ZDRAVIH OBROKA takmičenje 10 ekipa srednjoškolaca. Prpozicije pogledajte ovde, a ceo kuvar možete “prelistati” na našem sajtu u odeljku projekti. Pre samog takmičenja, informišite se o svim receptima koji se mogu izvući

14:00 PIKNIKUJEMO –Uživamo u pripremljenoj zdravoj hrani, prirodi i sportsko rekreativnim aktivnostima, a Prim. dr Gorana Isailović objasniće nam zašto je važan kontakt sa prirodom u radionici ZAGRLI DRVO, a  nutricionista, dietetičar Milijana Šarac objasniće nam prednosti i mane INSTANT DIJETE. 

20:00 TRIBINA “BILJNA ISHRANA- TREND ILI IZBOR BUDUĆNOSTI” – predavanje o vrsti ishrane koju Svetska zdravstvena organizacija preporučuje u budućnosti, kako sportistima, tako i ostalim građanima koji brinu o svom zdravlju. Tribina će se održati na Spensu u OK klubu, ulaz je slobodan, a predavači su vrhunski stručnjaci iz oblasti nutricionizma i sporta- dr Jelena Milešević iz Centra izuzetnih vrednosti u oblasti istraživanja ishrane i metabolizma, dr Goran Abraham iz Udruženja “Zdravlje na dlanu” i dr Tatjana Jezdimirović, predsednica UG “Ritam zdravlja”.

Sve aktivnosti Ritma zdravlja sprovode: dr Tatjana Jezdimirović, dr Jelena Milešević, dr Goran Abraham, MSc Nataša Živanović, Jelica Mijanović, Aleksandar Bućan, Jovan Marković i volonteri.

Projekat “Hajmo na piknik” se sprovodi pod pokroviteljstvom OPENS-a, a namenjen je mladima od 15 do 19 godina. Projekat Urbani povrtari – #urbanipovrtari  organizuje i realizuje Društvo raspustilište, a sprovodi i organizuje se u okviru programa Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *